pühapäev, 26. september 2021

Rannapungerja õpihuvilaager - koos tegutsedes ergutati loovust ja turgutati füüsilist vormi

19. – 22. augustini toimus Rannapungerja Noortelaagris õpihuvilaager, kus osalesid põhikooli õpilased erinevatest Tallinna koolidest, kaasatud olid ka Ristiku Põhikooli õpiraskuste ja käitumishäiretega õpilased. 

Õpiraskustega õpilaste kaasamine õpitubadesse ja erinevatesse tegevustesse õnnestus hästi. Laagris osalevad lapsed olid üksteise vastu sõbralikud ja abivalmid, arvestasid teiste õpilaste eripäraga.

Laagri eesmärkideks olid:
⇒ laste sotsiaalsete oskuste ja koostööoskuse arendamine;
⇒ funktsionaalse lugemisoskuse arendamine;
⇒ loovuse ergutamine ja toetamine;
⇒ füüsilise osavuse ja vastupidavuse arendamine;
⇒ esinemisjulguse toetamine, lavakogemuse pakkumine;
⇒ meeskonnatöös ühise eesmärgi nimel tegutsemisvõimaluse pakkumine.


Jalgpalli miniturniir. Foto: Aet Aasma

Millistes laagritegevustes said õpilased osaleda?

Laagri tegevused olid väga mitmekesised: osa sai võtta erinevatest mängudest, võistlustest, õpitubadest ja sportlikest tegevustest. Toimus matk tuletorni juurde, otsiti infot erinevate riikide kohta, tehti rühmatöid ja ühiseid etteasteid. Osalejad said proovida näidendite lavastamist ja esitamist, koos tähistati laagris sõbrapäeva. Töötubades said huvilised tegeleda kunsti- ja loovtegevustega ning sõnavara, eneseväljendust ja esinemisoskust arendavate mängudega. Muusika õpitoas harjutati rütmipillidega emotsioonide väljendamist.

Tegevused laagris kinnistasid lastele koostöö-, suhtlemis- ja esinemisoskusi ning andsid juurde uusi teadmisi, arendati funktsionaalset lugemisoskust, olulise info eristamise ja töötlemise oskust. Samuti harjutati ettekannete koostamist ja koosatud materjali esitamist publikule. Publik sai teada palju erinevaid uusi ja huvitavaid fakte riikide kohta. Lapsed said juurde lavakogemusi ja esinemisjulgust.

Õpituba värskes õhus. Foto: Aet Aasma

Laagris oldud aja jooksul liikusid õpilased palju õues, mille käigus arenes laste füüsiline osavus ja vastupidavus.

Laagri tegevusi viisid läbi kolm pikaajalise pedagoogilise kogemusega õpetajat Ristiku Põhikoolist ja laagrijuhataja/kasvataja Rannapungerja laagrist.

Õhtune üritus laagris. Foto: Aet Aasma

Milline oli osalejate tagasiside toimule?

Laagri tegevused meeldisid kõigile õpilastele väga ning enamus neist sooviks taas järgmisel suvel tagasi laagrisse tulla. Mitmel õpiraskusega õpilasel oli see esimene kord laagris viibida, kuid oma tuttavate õpetajate toel ei tekkinud kellelgi suurt koduigatsust.

Laager õnnestus väga hästi ning hilisem tagasiside laagri tegevustele on nii laste kui lastevanemate poolt olnud väga hea.

Aet Aasma
Ristiku Põhikooli õpetaja

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar