reede, 15. oktoober 2021

Ootame noori välja töötama maailma muutvaid lahendusi kliima ja rände teemadel

29.-30. jaanuaril 2022 (senise 13.-14. november 2021 asemel) toimub noortele suunatud kliima ja rände teemaline häkaton, kus meeskondades arendatakse konkreetseid lahendusi kodukohas muutuse loomiseks ja võisteldakse oma ideele rahastuse saamiseks.

Häkatoni eesmärgiks on julgustada noori rände ja kliima väljakutsete lahendamisel initsiatiivi võtma ja anda neile võimalus reaalseid lahendusi ellu viia. Neli kõige läbimõeldumat ja silmapaistvamat lahendust saavad ka 1000€ rahastust ja mentori abi lahenduse projektina elluviimiseks järgneva 5 kuu jooksul.

Häkatonil saavad noored arendada oma idee terviklikuks plaaniks, mis aitaks koolis, kodukohas või Eestis laiemalt leevendada kliima või inimeste rändega seotud probleeme.

Näiteks saad arendada ideid, mis vastaksid küsimustele nagu:
⇒ Kuidas toetada sisserändajate kohanemist?
⇒ Kuidas kaasata välismaal elavaid eestlasi Eesti ellu?
⇒ Kuidas anda hoogu Eesti kliimaliikumisele?
 Kuidas elada head elu vähemate asjadega? Ja palju muud.


Idee arenduse ajal juhendatakse ja toetatakse osalevaid noori alustades idee ja lahendatava probleemi valimisest kuni tegevusplaani ja eelarve koostamiseni. Samuti aidatakse noortel mõista ja analüüsida, kuidas kliima ja rände väljakutsed nende kogukonnas väljenduvad ja milliseid lahendusi saab nende lahendamiseks pakkuda.

Üritusele saab registreerida 19. jaanuarini ja osalema on oodatud 15-19-aastased noored 3-5-liikmelistes meeskondades. Osalemise eelduseks on huvi kliima või rände teemade vastu, spetsiifilisi oskusi või teadmisi osalejad omama ei pea.

Lisainfo ja registreerimine MTÜ Mondo lehel. Jälgi ürituse infot ka Facebookis

Üritust korraldab MTÜ Mondo koostöös DD Stratlabiga.


Häkatoni korraldatakse MTÜ Mondo projektide 1Planet4All ning Jagatud teekonnad: faktid ja lood rändest 21. sajandil raames, mida rahastavad Euroopa Komisjon, Eesti Välisministeerium arengukoostöö ja humanitaarabi vahenditest, Kultuuriministeerium ja SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar