kolmapäev, 19. september 2018

Klass+

Digipööre pööritab uutel tuuridel. Uue programmi Klass+ abil suunati ja julgustati haridusasutusi õppekava ja õppevara uuendama. Programmi eesmärgiks on toetada mitme kooli ühiselt kasutatavat õppevara soetamist. Õppevara soetamisel on endisel oluline, et see toetaks iga õppija individuaalset ja sotsiaalset arengut, loovust, ettevõtlikkust ja digipädevuste arendamist. 

Esimesed edukad projektid on juba ka ellu viidud. 
Väike-Maarja gümnaasiumis alustas tegevust Lääne-Viru Värkstuba. See äge loodusteadustekeskne õpilabor on ehe näide Klass+ ühiskasutatava õppevarast. Erinevad koolid saavad nüüd kasutada maailmatasemel laborit. 

Pärnus panid aga neli kooli seljad kokku, et ühiselt kasutada unikaalset laboriklassi. Ja nii avatigi 5. septembril Pärnus pidulikult Baltikumi esimene biokeemia ja füüsika mobiilne teaduslabor, kus on kasutusel Globisens andmekogujad ja sensorid. Andmekogujatel on kuni 14 sissehitatud sensorit, mistõttu on nad ideaalsed erinevates loodusainetes katsete läbiviimiseks. 

Globisens mobiilne teaduslabor
Mobiilseid teaduslaboreid hakkavad kasutama nelja Pärnu kooliPärnu Vanalinna Põhikooli, Pärnu Kuninga Tänava Põhikooli, Pärnu Ühisgümnaasiumi ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased. Projekti käigus teevad nelja kooli õpetajad ja projektijuhid omavahel tihedat koostööd seadmete koosõppimisel, uue pedagoogika juurutamisel ning uuendusliku õppematerjali loomisel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar