esmaspäev, 6. jaanuar 2020

Hariduskonverents "Õppimise aeg" I päev

Hariduskonverents „Õppimise aeg“ algab väikse sisehindamisega – mis on viimase viie aasta olulisim muutus hariduselus ja mis peaks järgmise viie aasta jooksul kindlasti muutuma. Oma vaate avavad õpetaja, koolijuht, haridusametnik, noorsootöötaja, tudeng ja õpilane. Kas nüüdisaegne õpikäsitus on tulnud, et jääda? Kas kaasav haridus suudab kõiki kaasata? Kas eesti- ja venekeelne kool kulgevad koos? Sõnavõtte ohjab Urmas Vaino. 

Teises plokis uurime, kuidas kooli tegevust toetab kohalik kogukond ja laiem ühiskond. Kuulda saab mõlema poole arvamusi. 

Soojendusele järgnevad töötoad, kus esitletakse uuemat meie õpivaramus, sh õppematerjalid, koolitused, arenguprogrammid. Koolid tutvustavad oma parimaid praktikaid: õppija motiveerimisel ja toetamisel, kogukonna kaasamisel, huvihariduse lõimimisel, karjääriõppe korraldamisel. Valikuid peaks jätkuma igale huvilisele. 

Päeva lõpetab rammus amps vaimutoitu: Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets arutleb, kas ja kus peitub õpetajageen. 

Mõistagi mahuvad ettekannete vahele arvukad taaskohtumised, vestlused, muljete ja mõttepärlite vahetamine kolleegide ja kaasamõtlejatega. 

Konverentsi ajakava: 

Lisainfo: Kärt Leppik, kart.leppik@ut.ee 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar