kolmapäev, 16. detsember 2015

Pädevuspõhine õpe pakub huvi ka Gruusiale ja Soomele


Novembris toimunud Huvitava Kooli sügiskonverentsil "Pädevuspõhine õpe - miks ja kuidas?", esinesid teiste seas ka Natia Jokhadze Gruusia Haridus- ja Teadusministeeriumist ning Erja Vitikka Soome Kooliametist. Küsisime neilt, milliseid mõtteid konverents tekitas.

Konverentsi saab järelvaadata ning ettekannetega ja Joonmeedia visuaalse kokkuvõttega tutvuda Tartu Ülikooli haridusuuringute ning õppekava arenduse keskuse veebis.
 


Natia Jokhadze, Gruusia Haridus- ja Teadusministeeriumi riiklike õppekavade osakonna juhataja:


Konverents andis mulle väga hea võimaluse kohtuda Eesti kolleegide ja õpetajatega. Et Gruusia ja Eesti haridussüsteemil on sarnane ajalugu, huvitas mind väga, kuhu olete praeguseks jõudnud. Eesti kolleegid töötavad pingsalt selle nimel, et jõuda iga lapseni, toetada nende arengut ja kohanemist. Konverents oli üks selle suure töö väljundeid: võimalus mõelda 21. sajandi pädevuste üle, tutvuda teiste riikide kogemustega, arutada probleeme. Ma olen kindel, et sellistel üritustel on positiivne mõju mitte üksnes kohalike haridustöötajate, vaid ka välisosalejate jaoks. 

Eesti haridus on juba praegu väga edukas. Ma soovin, et jätkaksite samas vaimus ja loodan, et minu kodumaa jõuab lähitulevikus samuti nende riikide hulka, kes võivad oma haridussüsteemi üle uhkust tunda.


Erja Vitikka, Soome Kooliameti nõunik:


Novembris Tallinnas toimunud konverents oli huvitav ja osalemist väärt. See pakkus hea võimaluse jagada teiega Soome õppekavareformi peamisi ideid. Minu jaoks oli väga huvitav kuulda Eestis käimasolevatest üldpädevuste hindamise ja arendamise uuringutest. Pädevuste määratlused on eri riikides üsna sarnased, aga täpsemalt vaadates selgub, et pädevuste mõistmise ja liigitamise viisides on ka erinevusi. Üksteise erinevustest on meil palju õppida.

Lisaks oli mul väga huvitav jälgida osalejate küsimusi ja kommentaare. Minu arvates andis konverents pädevuste arendamisest mitmekülgse ja uuringutel põhineva ülevaate. Aitäh teile, et kutsusite, ning loodetavasti meie koostöö jätkub!

Fotod Tanel Rannalalt, Joonmeedia visuaalsest kokkuvõttest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar