neljapäev, 29. september 2016

100 sõna #lemmikõpetaja kohta

Haridus- ja Teadusministeeriumi juhtkond ning Huvitava Kooli nõukoja liikmed on kirjutanud läheneva õpetajate päeva puhul 100 sõna neile meelde jäänud õpetajast. Aitäh, õpetaja, et sa oled inspireerinud, toetanud ja eeskujuks olnud. Kõigile head lugemist!

Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse tegevjuht ja Huvitava Kooli nõukoja liige Heidi Paabort kirjutab: On inimesi, kes suudavad märkamatult puudutada sinu hinge ja saadud emotsioonid jäävad sinna helisema aastateks. Vahel mõjuvad nende teod nii, et sa märkad alles hiljem, kui suur eeskuju ta sulle oli. Oleks suurepärane, kui igaüks saaks öelda, et selleks inimeseks oli minu õpetaja.
Lõpetasin keskkooli 24 aastat tagasi, kuid endiselt on meeles emotsioonid, mis valdasid mind ühiskonnaõpetuse tundi minnes. Ma ei mäleta kõike, millest õpetaja rääkis, aga meenub kirglik jutt ja kehakeel. Ta pani iga teema särama sest elas iga ajaloolist hetke justkui uuesti läbi, muutes tunni elavaks kujutluspildiks, mille kaudu oli hea seoseid luua ning mälul teemat talletada.
Olen õppinud temalt seda, et iga teema, iga fakt võib tunduda põnev, kui selle põnevaks mängid. Mängulisus on üks osa minu eluviisist, mis hoiab mind uudishimulikuna maailma asjade suhtes ning ei lase vajuda rutiini.
Aitäh sulle, Erika Sari! Erika Sari oli minu ajal Võhma Keskkoolis, täna töötab Põltsamaa Ühisgümnaasiumis.

Üldharidusosakonna asejuhataja ja algatuse Huvitav Kool koordinaator Pille Liblik kirjutas:
Seosed, seosed... Faktide ümberkirjutused tunnikontrolli ei ole veenvad. Tegelaskuju ümberjutustus ei ole veenev. Maardla asukoha mõju tuleb seostada tootmise kujunemisega. Tegelaskuju karakteri analüüs peab avama kangelase olemuse. Seoseid tuleb luua. Seoste ja analüüsita saab hästi päheõpitud õpikuteksti taasesitamise eest vaevalt rahuldava. Õpetaja tahtis aga parimat hinnet panna.
Kaks erinevat õppeainet, väga erinevat õpetajat, kuid sisuliselt sarnased põhimõtted, mille olen koolist pärisellu kaasa võtnud – parima nimel peab pingutama ja hoolima. Vaevalt olid mõlemad õpetajad omavahel kokku leppinud, aga nad kujundasid (enese)kriitilist ja analüütilist mõtlemist. Olen selle eest lõpmata tänulik oma õpetajatele
Nõo Keskkoolist Aino Väinastele ja Helgi Pukile, kõige meeldejäävamatele paljude säravate seast.

Noored Kooli tegevjuht ja Huvitava Kooli nõukoja liige Kristi Klaasmägi kirjutas: Minu lemmikõpetaja oli vene keele õpetaja Zinaida Tovkatš. Selle aukoha teenis ta oma õiglase hindamissüsteemiga. Minu jaoks oli vene keel kerge, aga sel korral oli kodus õppimata jäänud. Pinginaabri jaoks olid keeled väga rasked, aga ta oli korralikult tunniks ette valmistanud. Pidime vist luuletust peast ette lugema või midagi sellist - minu meelest vastasime enam-vähem sama hästi, aga mina sain kehvema hinde. Kui pärast tundi õpetajalt selle "ebaõigluse" kohta pärisin, vaatas ta mulle üle prillide serva otsa ja ütles välja, mida ta hindas - mina oleksin suutnud ka paremini, aga pinginaaber oli kõvasti pingutanud.

Kes on Sinu #lemmikõpetaja? Rahvusvahelise õpetajate päevani, 5. oktoobrini toimuva kampaaniaga saad teda tunnustada ja selle eest ka auhindu võita! 8. oktoobril on Sul võimalus jälgida ETV-st Aasta Õpetaja galat, millega tunnustatakse üleriigiliselt aasta parimaid haridustöötajaid ja -toetajaid.
Lugude seeria jätkub lähipäevil!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar